submit


Sababaraha kota di dunya geus kompléks kapribadian kawas nu Madang. A nganjang sababaraha poé atawa komo hiji poé ngan, saperti dina kasus utamana dina pariwisata sakola, anjeun bisa meunangkeun gambaran kahiji kota jeung admire hastily sababaraha ngan anak loba beauties. No, gantina, ngamungkinkeun pikeun nembus dina kapribadian kota, dina jaman baheula saperti dina hadir, dina batu saperti dina lalaki. Asa teu ngarti jiwa jero kota, jeung jadi antukna ngawasa nu ku alatan éta perlu kadatangan sababaraha poé jeung terus-terusan di waktu. Pikeun leuwih Madang kota seni, hiji tempat di mana nu geulis mucunghul imah. Sarta dina kanyataan, lamun anjeun mikir yén ngeunaan hiji kasapuluh tina warisan artistik nasional, pikeun naon maranehna patut panakawan ieu, eta ngumpul di Madang, ieu nyebar gambaran nembongan jadi oge ngadegkeun. Komo nganjang ka moderately acculturated atawa teu kacau geura perhatikeun kumaha vast téh wewengkon di mana tempatna loba gereja, wangunan umum atawa swasta dipikaresep, jalan nu uji homogénitas tina lawon urban jeung cahaya jeung terus-terusan ayunan tina roofs nu ngancik kana prospek unmistakable. Lega wewengkon nu pakait jeung beungeut enclosed dina katilu jeung lega bunderan tembok, diwangun antara ahir katilu Belas jeung awal abad Fourteenth (taun Ohi, Giotto, Arnolfo di Cambio), lamun nu kota jeung anak saratus rebu pangeusi, ieu salah sahiji opat atawa lima kota utama di Italia jeung Éropa. Nu bunderan bakal tetep, pikeun demolition of satengah kadua abad Ke, dina waktu Madang modal, nu bagian tina Oltrarno, ampir gembleng, sarta dina sisi ieu Arno walungan, nu Mint munara jeung tilu panto tetep papisah di squares dijieun sapanjang avenues ring road. Kasang tukang sajarah kota Madang diadegkeun ku julius Caesar jeung ngaran Florentia, di confluence tina Uni jeung walungan Arno. Bentuk chessboard, has romawi, tetep unchanged sapanjang abad pertengahan periode, nepi ka konstruksi kadua tembok, nu Madang ieu ogé ngalegaan dina kénca bank Arno, disambungkeun ka bagian heubeul kota ku sababaraha jambatan kaasup nu kawentar Ponte Vecchio, jeung ciri toko, goldsmiths. Dina abad FIFTEENTH, Madang datang dina Signoria tina Medici, nu beunghar bankers, anu jadi Grand dukes of Toscana. Madang jeung sakabeh wewengkon tetep dina aturan Medici salila tilu abad, salila kota nepi anak maximum splendor ti point of view tina artistik, budaya, politik, jeung ekonomi. Grand Kadipaten of Medici ieu hasil, dina abad KA, Lorena sacara dukes, nepi ka, taun di Toscana nu jadi bagian ti karajaan Italia nu Madang ieu ibukota ti. Kota imah illustrious inohong saperti Ohi, Machiavelli, Boccaccia, jeung Galileo Galilei jeung imah karya seniman gede saperti Michelangelo, Donatello, Brunelleschi, Botticelli jeung Giotto. Dina sajarah centre manggih budaya jeung warisan artistik Madang, di antara nu panggedéna di dunya. Jantung kota Piazza del Duomo, di mana anjeun bakal manggihan Bel munara dirancang ku Giotto, Baptistery jeung Santa Maria del Fiore, Duomo Madang, pangwangunan nu geus nyumbang ka rupa-rupa artis, kaasup Arnolfo di Cambio jeung Filippo Brunelleschi. Nu Madang ayeuna, Aya sababaraha aspék Madang hadir nu kabur mindeng ogé leuwih attentive ka nu datang, teu bisa ngomong, dina sagala hal, ka florentines sorangan. Lamun Madang memang kota seni, teu ngan ieu, eta mah teu museum-kota, tapi hiji kota hirup jeung pinuh ku hal pikeun manggihan, teu kaasup dapur, nu dicirikeun ku kesederhanaan anak, kesederhanaan anak, anak wisata tradisi, jeung nu kualitas buah anu steak jeung alus teuing wines wewengkon. Jeung urang teu hayang ningali, diomongkeun hal pikeun manggihan, pikeun maranéhanana séktor karajinan jeung trades disambungkeun di tempat kahiji, atawa sahenteuna dina bagian, jeung pariwisata, komo penting, salaku fashion, dina taun anyar, kumaha oge, dina krisis di ni mat kota gedé lianna, atawa kawas goldsmiths tina Ponte Vecchio jeung jalan padeukeut, atawa salaku produksi jeung penjualan embroideries jeung objék tina kulit jeung jarami, atawa kawas wewengkon nu tangtu kualitas karajinan, pamungkas ahli waris tina glorious katukang tukang nyieun (mikir tukang, restorers), atawa sabaraha toko antik. Urang hayang rada ka tingal Madang salaku kota ulikan jeung panalungtikan. Urang teu mikir ngan, dina nyebutkeun ieu, pikeun ulikan jeung panalungtikan di séktor paling penting tina kamanusaan, nu, sanajan maranehna sigana jadi congenial sajarah karakter kota, tapi ogé pikeun ilmiah sector. Di Madang, karya kanyataanna, babarengan jeung fakultas élmu Universitas, jaringan sagala hormat of public lembaga panalungtikan: wewengkon CNR, ngeunaan belasan institutes astronomical Observatorium Arcetri, hiji bagian tina National Institute of Fisika Nuklir national Institute of géofisika sarta Séismologi Institutes, percobaan of departemen Tatanén sarta kehutanan. Pikeun maranéhanana kabetot dina elmu pangaweruh jeung sajarah sains, Madang, nawarkeun Taman Botanis jeung Museum, Museum of Sajarah sains jeung Museo de ‘La Specola’, nu dicatet pikeun kumpulan badag anatomis model dina lilin

About